MALATYA / DARENDE - Karabayır Şehit Hamit Koçhan Ortaokulu

Kas

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sürekli, etkin ve önleyici nitelikte, kurumlar arası eşgüdümün en üst seviyede sağlandığı ve toplumun tüm kesimlerinin katkı sağladığı politika ve uygulamalar mücadelenin başarısı açısından son derece önemlidir.

25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte ülkemizde de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı arttırmak ve kurumlar arası koordinasyonu geliştirmek maksadıyla "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak anılmakta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Sizlerde Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Farkındalık Oluşturmak İçin Broşür ve Video Linkine Tıklayabilirsiniz.

Kas

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine kurum tanıtım çalışmaları kapsamında Erman Ilıcak Fen Lisesine gezi düzenlendi.

Düzenlenen gezide Erman Ilıcak Fen Lisesine ait taban puan, eğitim öğretim, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve kurum bina ve yerleşkesi hakkında Rehberlik Öğretmeni Murat GÜLPINAR, pansiyon hakkında ise pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcısı Osman KARATAŞ tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Başta Erman Ilıcak Fen Lisesi Müdürü Vahap YILDIZ olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizle.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize armağan ettiği, Cumhuriyetimizin 99. Yıl Dönümü ilk günkü coşkuyla kutlandı. Birlik, beraberlik duygusu ve Cumhuriyet'e her zaman sahip çıkma ilkesiyle, okulumuzda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl dönümü kutlama törenimize; idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl dönümü kutlama törenimiz; Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılması, şehitlerimizin aziz hatıralarının yâd edilmesiyle devam etti. Tören programımızda "Cumhuriyet" teması kapsamında yer alan, öğrencilerimizin görev aldığı koro, oratoryo, dans, drama gösterileri tüm velilerimiz ve öğretmenlerimizin alkışları eşliğinde gururla, coşkuyla sergilendi.

Emek, katkı ve iş birliklerinden dolayı tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile yoğun katılımları ve eşlikleriyle bayramı bayram yapan değerli velilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyetin 99. Yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.